5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Wat doet collageen voor je huid?

Veel mensen hebben wel eens iets over collageen gehoord, maar weten niet precies wat het is en wat het doet. Collageen is een verzamelnaam voor diverse weefsels in het menselijk lichaam die zorgen voor stevigheid, de zogenoemde steunweefsels. Denk hierbij onder meer aan botten, bindweefsel, maar ook haar, nagels en de huid.

Vanaf de bevruchting maakt het lichaam deze weefsels aan. Voor groei, maar ook voor het vervangen van oude weefsels is een doorlopende vorming van collageen noodzakelijk. In onze jeugd is ons lichaam prima in staat om aan deze vraag te voldoen. Echter neemt dit vermogen met het verstrijken van de jaren steeds verder af.

Een tekort aan collageen in de huid is zichtbaar omdat de huid slapper en minder elastisch wordt. Dit proces begint rond het 25ste levensjaar omdat vanaf dat moment de vorming van collageen ten opzichte van de behoefte tekort begint te schieten.  Daardoor vormen zich rimpels en ziet de huid er minder fris en stralend uit.

Waarom helpt collageen in smeersels niet?

Er zijn diverse producten op de markt om de hoeveelheid beschikbare collageen te verbeteren. Helaas is het zo dat collageen in zalfjes en crèmes niets toevoegt. Het komt de huidbarrière niet door en kan dus niet door het lichaam benut worden om de tekorten aan te vullen.

Als je dus voor supplementen kiest moet je voor oraal collageen kiezen. Deze supplementen worden via de darm opgenomen in de bloedbaan en kunnen zo door het lichaam benut worden om de huid en andere steunweefsels te vernieuwen.

Wat voor supplement moet je kiezen?

De beste keuze is een supplement dat bestaat uit poeder van gehydrolyseerd collageen. Hierbij is het collageen reeds voorbewerkt. Deze bewerking bestaat uit het kleiner maken van het collageen. Je kunt collageen voorstellen als een lange ketting van kralen. Deze ketting moet eerst in kleine stukjes geknipt worden om opgenomen en gebruikt te kunnen worden in het lichaam.

Dit proces gebeurt normaal gesproken tijdens de spijsvertering. Doordat gehydrolyseerd collageen al voorbewerkt is, wordt het optimaal opgenomen wat bij de inname van collageen meestal slechts deels het geval is.

Door het lichaam van een goede hoeveelheid gehydrolyseerd collageen te voorzien draag je bij aan het uitstellen en vertragen van de tekenen van veroudering die worden veroorzaakt door een tekort aan collageen. Wat betreft je gezicht betekent dit dat je pas later rimpels zult ontwikkelen en dat deze minder diep zullen zijn. Daarnaast behoudt de huid langer de jeugdige uitstraling en zal de elasticiteit langer weten te bewaren.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found