5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Wat neem ik: vis- of rundercollageen?

Dat collageen goed is voor je, dat weet je. Twee veel gebruikte soorten zijn viscollageen en rundercollageen. Het verschil tussen deze twee producten leggen we je graag uit.

Vis- en rundercollageen

De meest gebruikte bron voor collageensupplementen komt van runderen. Dat wil niet altijd zeggen dat dit ook het beste product is, maar daar komen we later nog op terug. Om collageeneiwitten (gelatine) te maken van runderen, gebruikt men de huiden en dan vooral de collageeneiwitten die in de huiden zit. Tijdens een ingewikkeld proces, dat hydrolisatie heet, worden de collageeneiwitten kleiner en kleiner. Bovendien wordt het behandeld met speciale enzymen die we ook wel protease of peptidase noemen. Deze enzymen breken het collageen af tot collageen peptiden. Ofwel gehydroliseerd collageen of collageen hydrolysaat.

Viscollageen wordt gemaakt van de huid, botjes en graatjes van vissen zoals zalmfilet, makreel, kabeljauwfilet en paling. Het productieproces is gelijk aan dat van rundercollageen. De delen van de vis die men normaal gesproken weggooit, zoals de huiden, worden ook gehydrolyseerd door middel van de protease-enzymen.

Welke is het beste voor jou?

Qua werkzaamheid ontlopen vis- en rundercollageen elkaar niet veel. In de schappen zie je het meest viscollageen. Niet zozeer omdat vis het beste voor je huid zou zijn maar omdat de associatie wordt gelegd dat vis goed is voor je en omdat er een hoge(re) prijs voor wordt betaald. In het beautysegment leeft de gedachte dat als iets duur is, het ook goed moet zijn. Nee hoor, dat hoeft echt niet! Wij van Vital Supply bewijzen dat keer op keer met onze kwaliteitsproducten. Momenteel ontwikkelen we ook een mooi viscollageen in combinatie met ingrediënten die goed zijn voor een betere en gezondere huid en bovendien anti-aging werkt.

Tips voor je aankoop

Of je nu kiest voor is- of rundcollageen hangt af van je persoonlijke voorkeur. De een vindt vis beter, de ander rund. Qua werking doen zij beide nagenoeg hetzelfde. Wel geven we je graag wat tips waar je op moet letten als je collageen koopt. Een van die tips is dat het een gehydrolyseerde variant moet zijn, deze bepaalt namelijk de opneembaarheid van collageen. Je hebt er niets aan als je collageen gebruikt dat niet door je lichaam wordt opgenomen. Dat is zonde! Verder is het vanzelfsprekend dat je voor rund kiest als je een vis- en/of schaaldierenallergie hebt. En ten slotte zorg ervoor dat het product dat je koopt zo puur mogelijk is, bij Vital Supply staan we voor puur en betrouwbaar.

Waar is het goed voor?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons menselijk lichaam en maakt ongeveer 30% uit van ons totale lichaamseiwit. Je treft het aan in je spieren, botten, huid, bloedvaten, spijsverteringsorganen en bindweefsel. Door een collageen hydrolisaat te gebruiken krijgt jouw lichaam de juiste bouwstoffen om het herstel en aanmaak van huid, haar, nagels, pezen en botten te verstevigen en te ondersteunen. Wil je weten welke producten er zijn, klik dan op deze link.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found