5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Zeecollageen

Collageenpeptiden zijn op dit moment een veelbesproken onderwerp, en niet zonder reden. Collageen is een geweldige voedingsstof die de gezondheid helpt optimaliseren en essentiële aminozuren levert waaraan het in ons moderne dieet vaak ontbreekt.

Niet alle collageen is gelijk geschapen, collageen kan afkomstig zijn van koeien (runderen), vis (zeevissen) of zelfs kip. In dit artikel gaan we uitleggen wat het verschil is tussen collageen poeder uit de zee en poeder van runderen om te bepalen wat voor jou de beste optie is.

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en het is aanwezig in je huid, haar, nagels, bindweefsel, gewrichten en kraakbeen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende collageen binnenkrijgt in je levensstijl om de algehele gezondheid te ondersteunen, vooral voor gezond ouder worden.

Naarmate we ouder worden, nemen onze natuurlijke collageenniveaus af (al vanaf onze 20e) en aanvulling met collageenpeptiden kan helpen om je collageenniveaus op peil te houden.

Ja, je kunt bottenbouillon drinken of de huid en pezen van dieren eten, maar voor de meesten van ons is een gemakkelijk in te nemen collageenpoeder de sleutel tot het verkrijgen van voldoende essentiële aminozuren en collageen. 

Er zijn veel voordelen voor de gezondheid verbonden aan het supplementeren met collageenpeptiden, zoals een verbeterde gezondheid van de huid, dikker haar, langere nagels en sterkere botten. Collageen kan ook het spierherstel ondersteunen.

Collageenpeptiden worden gemaakt van runderen (runderen), varkens (varkens), kippen of vissen (zeevissen). Het collageen is afkomstig van de huid (huid), de schubben (vis) of de botten van het dier, afhankelijk van het type collageen dat je gebruikt.

Wat is zeecollageen en rundercollageen?

Zee collageen is een voedingssupplement dat gemaakt wordt door collageen te extraheren uit de graten, huid of schubben van vissen.

Hydrolyse is de gouden standaard voor het extraheren van collageen uit koeien (runderen) of vissen (zeevissen). Dit extractieproces breekt collageen af zodat het gemakkelijker te verteren en te absorberen is, waardoor de voordelen van collageen worden gemaximaliseerd en tegelijkertijd je spijsverteringsstelsel wordt ontzien. Andere methoden, waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte of oplosmiddelen, stellen ons bloot aan schadelijke verontreinigingen en zorgen voor een eindproduct dat moeilijker te absorberen is en een uitdaging vormt voor je spijsverteringsstelsel.

Je vindt zeecollageen meestal in poeder of capsule of tabletten vorm.

Rund

Rundercollageen wordt gemaakt door het collageen uit de huid van het rund te halen en wordt meestal in poedervorm gevonden.

Let erop dat de collageen komt van gras gevoede runderen zoals het geval is bij Vital Supply collageen poeder.

Zee versus rundercollageen

Het belangrijkste verschil tussen zee en rundercollageen is het type collageen dat ze bevatten.

Rundcollageen bestaat voornamelijk uit collageen van type 1 en type 3, die beide veel voorkomen in het menselijk lichaam. 

Is zeecollageen beter dan rundercollageen?

Het uiteindelijke antwoord op deze vraag zal van persoon tot persoon verschillen. Collageen is een gezondheid bevorderende voedingsstof in elke vorm, maar of je het meeste baat hebt bij collageen uit zee of van runderen hangt af van je dieetvoorkeuren, allergieën, intoleranties, darmgezondheid en levensstijl.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found